Анонс и премиерна дата на Star Trek: Resurgence

След две забавяния и несигурност Dramatic Labs обявиха окончателната дата на излизане на Star Trek: Resurgence, наративно научно-фантастично приключение с акцент над изборите, вземани от играча. Базираната на популярната поредица игра излиза на 23-ти май.

Ако Dramatic Labs не ви говори нищо, то е добре да знаете, че основният му състав е от бивши служители на Telltale Games, напуснали компанията след трусовете в нея от 2018. То е основано и ръководено от бившия директор и основател на оригиналния Telltale Games в продължение на 12 години. Тук е също така Андю Грант – бивш творчески директор и водещ сценарист, както и Дан Мартин, друг от водещите сценаристи, Кент Мудъл, директор на синамтиките и др.

Star Trek: Resurgence се описва, като амбициозна интерактивна игра с акцент над историята, чието действие се развива скоро след края на Star Trek: The Next Generation. Работнически бунтове заплашват да нарушат мира, установен между двете цивилизации и звездната флотилия е готова да се намеси. Ще можете да преживеете историята, разказана в играта от две перспективи. Тази на командира на U.S.S. RESOLUTE Джара Райдек, част от дипломатическата мисия, водена от посланик Спок, която е натоварена със задачата да намери разрешение на конфликта и открие причината за него, а от друга страна – от гледната точка на Картър Диаз, член на инженерния екип, който разкрива събитията, развиващи се на ниските етажи. Диаз бива въвлечен в събитията по свой уникален начин. Resurgence ще се фокусира над дипломацията повече и няма да се набляга толкова над стрелби и екшън.

Играта излиза за настоящето и предишно конзолно поколение, както и в Epic Games.