Анонс на Total War: PHARAOH

Total War: PHARAOH ви отвежда към Древен Египет, където настоящия фараон е мъртъв. Обществото и народа са хвърлени в хаоса на безвремието, докато на заден фон текат ожесточени битки за трона на фараона. Играта ще ви предостави възможността да изберете измежду осем различни лидери на фракции, като всеки, се отличава със свои силни и слаби страни, специфични способности и бойни единици. Подобно на другите игри от историческите игри на Creative Assembly ще може да завоювате мястото си начело на Египет, както в битка, така и само чрез дипломация – в зависимост от избора ви на стил на игра.

Total War: PHARAOH ще предложи правдоподобна климатична система, като времето може да влияе пряко на успеха или неуспеха ви в битка. Заедно с това, създателите на играта са подготвили и специален редактор на кампании, чрез който ще може да заложите своя начална точка за старт на фракциите, да променяте наличните ресурси, честотата на природните бедствия и много други, в това число и нивото на трудност.

„Старият фараон на Египет е мъртъв и страната търси своя нов лидер. В това най-ново попълнение в редиците на Total Wat вие ще откриете изключително живо пресъздадена картина на Древния Египет по време на златната му ера и ще преживеете драматичните събития, които застрашават съществуването му. Можете ли да победите своите съперници, за да се превърнете в последния велик фараон на Египет и да попречите на разрухата на тази древна цивилизация“, гласи анонса на Total War: PHARAOH.

Total War: PHARAOH, следващата част от наградения стратегически франчайз, ще излезе през октомври 2023 г.