Аудиторията на The Sims 4 е надхвърлила 70 млн. играчи

Порталът PC Gamer, позовавайки се на прессъобщение от Electronic Arts, споделя информация за новия успех на симулатора The Sims 4, предизвикан от преминаването на играта към free-to-play модел на разпространение.

Оказва се, че след първоначалното пускане на играта през септември 2014 г. аудиторията на The Sims 4 е надхвърлила 70 млн. играчи, като 16 млн. от тях са се присъединили към проекта, след като той стана условно безплатен през октомври 2022 г.

Журналистът от PC Gamer посочва, че 70 милиона са повече от броя на хората, живеещи във Франция (68,96 милиона) или Великобритания (67,65 милиона) към 1 януари 2021 г. Нещо повече, в света има само 19 държави с повече от 70 милиона души.

Най-новото допълнение към The Sims 4, Growing Together, пуснато през март, отбеляза най-високите продажби през първата седмица от всички DLC за играта, която EA започна да пуска през 2015 г.

От излизането на Lifeline в The Sims 4 са се родили над 8,6 милиона бебета, построени са над 1,7 милиона къщи на добавената към добавката карта San Sequoia и играчите са постигнали 27,1 милиона житейски цели (12,2 милиона за по-младите).

В допълнение към продълженията Electronic Arts и разработчиците от Maxis продължават да пускат пачове за The Sims 4. Най-новият от тях беше пуснат на 18 април и освен софтуерните поправки донесе със себе си и любопитни промени във външния вид на Sims.

The Sims 4 е налична за PC (Steam, EA App), PS4 и Xbox One, а подобренията за конзолите от сегашното поколение все още не са се появили. В момента се разработва и следващият основен The Sims, с кодово име Project Rene.