0

Световният мобилен конгрес в Барселона (MWC 2020) може да бъде отменен, поради заплахата от коронавирус. Решението ще бъде взето на извънредно заседание на организатора GSMA в петък тази седмица, съобщава испанска медия.

Вчера няколко големи компании се отказаха от участие на MWC 2020 и редица анализатори предположиха, че организаторите от браншовата организация GSMA може да отменят събитието.

Днес ИТ компаниите Intel и Vivo също обявиха, че ще пропуснат MWC 2020, докато Xiaomi потвърди участието си. Но очевидно броят на компаниите, които се оттеглиха от изложението, вече е достатъчно голям и организаторите на най-значимото събитие в мобилната индустрия не могат да останат пасивни.
още по темата

Според публикация в Lavanguardia, решението ще го има ли MWC 2020 ще бъде взето в петък. Представители на GSMA ще се съберат в края на седмицата, за да обсъдят как да процедират в тази ситуация.

Засега няма индикации в каква посока ще се наклонят везните, но самият факт, че организаторите ще разглеждат въпроса за отмяна на изложението, показва, че ситуацията е критична. Може би следващите два дни ще изиграят важна роля, тъй като се очаква още компании да се откажат от участие в MWC 2020.

Източник: Technews.bg

Sony няма да участва на MWC 2020

Предишна новина

Анонс на Samsung Galaxy S20, S20+ и S20 Ultra

Следваща новина

Подобни новини