0

От началото на декември Huawei Consumer Business Group (BG) започва да предлага на българския пазар два нови геймърски монитора от серията Huawei MateView GT – MateView GT 27” и MateView 34”. Те носят характерните за смартфон, таблет и PC сериите Mate на Huawei иновативни технологии, отличително качество и висока надеждност.

Серията Huawei MateView GT предлага извит дисплей и висока честота на опресняване от 165Hz, с които извежда на ново ниво гейминга и останалите забавления на голям екран.

Извити и широки дисплеи, в чиято картина се потапяш

Huawei MateView GT е първият извит монитор на Huawei, като и Huawei MateView GT 27“ и Huawei MateView GT 34“ са с радиус на извивката 1500R. 34-инчовата версия идва с резолюция 3440×1440 и съотношение на страните 21:9, подходящо както за игри, така и за графична обработка в удобен split-screen формат. Другият модел от серията, Huawei MateView GT 27”, е с ултраизвит 27-инчов дисплей със съотношение на страните 16:9 при резолюция 2560 x 1440, подходящи за най-популярните формати на игри и филми.

И двата модела предлагат високо контрастно съотношение 4000:1 и динамичен обхват HDR10, при яркост от 350 нита, с което гарантират, че богатството от цветове се пресъздава реалистично и всеки детайл от сцената оживява на екрана. Всеки отделен панел идва калибриран за точност на цветовете Delta E <2.

И двата модела покриват 90% от цветното пространство DCI-P3, като Huawei MateView GT 27“ покрива 100% от sRGB и пресъздава 16.7 милиона цвята, а Huawei MateView GT 34“ покрива 121% от sRGB пространството и е в състояние да предаде над 1 милиард цветни оттенъци.

Висока честота на опресняване за гладка картина

Високата честота на опресняване е ключов елемент за всеки геймърски дисплей, с който геймърите получават директен отговор на всяко свое действие. С поддръжката на 165Hz, Huawei MateView GT се възползва от възможностите за графична обработка дори и на най-мощните устройства, към които се свързва.

Тази висока честота на опресняване, поддържана и от 27, и от 34-инчовият модел, не само гарантира гладка и чиста картина, а и намалява напрежението в очите на зрителя. Моделът притежава TÜV Rheinland Low Blue Light сертификат и поддържа DC димиране, което ефективно намалява синята светлина и трептенето, които натоварват зрението.

В полза на геймърите е и функцията Dark Field Control. Чрез настройване на яркостта на дисплея в сцените с ниска или много висока осветеност, тя позволява на играча по—бързо да види и реагира на опонентите. Друга полезна функция е Crosshairs, специално разработена за FPS игрите. Дори когато в самата игра мерникът е изключен, Huawei MateView GT показва такъв и помага на играчите лесно да се прицелват и стрелят.

Освен мощните функции, под долната рамка на дисплея е разположен и пет-посочен джойстик. Заедно с богатото On Screen Display (OSD) меню, той прави интеракцията с монитора по-лесна отвсякога.

Свързаност

Huawei MateView GT 34“ идва с богат набор от портове, включително 3.5mm аудио жак за слушалки и микрофон, два HDMI 2.0 дисплей порта, един DisplayPort 1.4, USB Type-C за зареждане и USB Type-C порт за зареждане и пренос на данни, което е рядкост за този клас.

Huawei MateView GT 27” предлага един HDMI 2.0 port, един DisplayPort 1.2 и един USB Type-C порт за зареждане.

Цени и наличности

Huawei MateView GT 27“ вече е наличен в търговската мрежа на Технополис, Техномаркет, както и в Ozone.bg, Laptop.bg, Плесио, Ардес и скоро в други партньори на официалния дистрибутор Поликомп, на препоръчителна крайноклиентска цена 849 лева, и до края на седмицата ще бъде наличен и в магазините на Търговска верига Зора.

Huawei MateView GT 34” се предлага в Технополис, партньори на дистрибутора Поликомп, сред които Ozone.bg, Laptop.bg, Плесио и Ардес, а до края на седмицата – в Зора, на препоръчителна цена от 1049 лева.

Източник: Digital.bg

Moto Edge X30 ще стане първият смартфон със Snapdragon 8 Gen 1

Предишна новина

Топ десет най-добри игри за 2021 според IGN

Следваща новина

Подобни новини