0

Intel представиха официално графичините си процесори от 11 поколение в края на миналата година. В интернет сега бяха публикувани бенчмарк тестове, от които разбираме повече за подобренията, които ни очакват. Основното заключение е, че новите “Integrated Graphics Processing Unit (iGPU)” превъзхождат конкурентните 15W процесори. В това число влизат предложени като AMD Ryzen 7 2700 U и Ryzen 5 2400G, но също и Intel Core i5-8250U, съобщава TechRadar.

Новите iGPU архитектури ще гарантират един терафлоп при 32-bit и два терафлопа при 64-bit Floating Point производителност. Тези стойности са постигнати без необходимостта от допълнителни видео карти. Резултатите от бенчмарк тестовете показват, че графичните процесори от 11-то поколение на Intel гарантират с 63% по-висока скорост на работа от AMD Vega 10. Данните са от “Маnhattan” тестовете, като при другите разликата е около 45%.

Все пак трябва да отбележим, че това са ранни прототипи, като финалните версии на Intel Gen11 могат да бъдат дори още по-бързи. Новата серия ще има 64 изчислителни единици, вместо сегашните 24 и вероятно ще е произведена с 10-нанометрова технология. Официалната премиера ще стане факт през втората половина на годината. Бъдещите устройства с Intel Gen11 ще предложат впечатляващи възможности за гейминг и ще могат да възпроизвеждат видео с 8К резолюция.

SanDisk и Micron представиха 1TB microSD карти на MWC 2019

Предишна новина

microSD Express поддържа трансфер на данни със скорост от 985Мbps

Следваща новина

Подобни новини