Демото на Street Fighter 6 вече е достъпно за PC и конзоли

Tези, които чакат за да направят бенчмарк на Street Fighter 6 на своите компютри или да започнат да си създават аватар за използване във версиите за PC и Xbox, могат да го направят сега. Безплатната демо версия съдържа двама герои, няколко урока и опит за режима на историята World Tour.

Играчите могат да изтеглят безплатното демо на предстоящата Street Fighter 6 на Capcom в Steam и Xbox Store. Първоначално демото беше пуснато миналата седмица само за PlayStation 4 и PlayStation 5, но днес започна разпространението му и за конзолите от серията PC и Xbox.

За разлика от предишните затворени бета версии, демото на Street Fighter 6 вероятно ще остане достъпно за неопределено време, тъй като Capcom не споменава крайна дата. Въпреки че не съдържа онлайн центъра за битки, демото ще даде възможност да се почувства добре бойната система в няколко други режима.

Версията ще позволява на играчите да избират между двама игрални герои – Рю и Люк. Потребителите могат да играят традиционни офлайн битки един на един с друг човек или с бот. Версията също така представя новия режим Extreme Battle, който добавя нови трикове и специални условия за победа в мачовете. В демото са налични два етапа – стаята за обучение и храмът Genbu.
Минимални и препоръчителни спецификации

Играчите, които са по-малко запознати с играта Street Fighter, или тези, които искат да усъвършенстват уменията си, могат да опитат уроците и ръководствата. Учебните материали запознават начинаещите с трите стила на управление на играта:

  • Традиционното разположение на шестте бутона
  • Новото „модерно“ оформление с три бутона (улеснява изпълнението на специални движения)
  • Супердостъпния динамичен стил с автоматични комбинации

Ръководствата за героите запознават играчите с уникалните аспекти на всеки герой.

Освен това демото съдържа ранна част от режима на историята World Tour, в който играчите ще могат да си създават аватари, докато изследват света на играта и се бият с други герои. Въпреки че напредъкът в World Tour от демото няма да се пренася в играта, аватарите ще се пренасят, стига потребителите да запазят своите файлове и да играят пълното издание на същата платформа.

Capcom публикува и системните изисквания за PC за Street Fighter 6, които са на нивото на много скорошни издания. Минималните спецификации включват процесор Intel Core i5-7500 или AMD Ryzen 3 1200, видеокарта Nvidia GeForce GTX 1060 или Radeon RX 580, 8 GB RAM памет и 4 GB VRAM. Създателят на играта препоръчва i7 8700 или Ryzen 5 3600, RTX 2070 или RX 5700XT, 16GB RAM и 6GB VRAM памет.

В списъка със системни спецификации не са посочени очакваните резолюции или графични настройки, но 60 кадъра в секунда винаги е целевата честота на кадрите за бойни игри. Изискванията важат за демото, но окончателните спецификации на играта може да се променят преди официалното ѝ пускане в продажба.

Street Fighter 6 излиза в петък, 2 юни, в Steam и за конзолите PlayStation 5, PlayStation 4 и Xbox Series.