Десет минути геймплей от Amnesia: The Bunker

Почитателите на работата на Frictional Games (SOMA) ще получат чудесен подарък в края на този месец, когато излиза Amnesia: The Bunker, четвъртата игра от популярните хорър серии. След няколко забавяния, играта излиза на 23.05.2023 за персонални компютри в Steam, GOG и Epic Games Store.

Amnesia: The Bunker до известна степен се отклонява от познатата форма на сериите с това, че представя един полуотворен свят и нережисирани ситуации, които да направят напрежението и страха от играта още по-вълнуващи. The Bunker ви представя млад френски войник, който попада във военен бункер, затворен със зловещо създание, което явно не е от този свят. И освен, че е бързо и убийствено, създанието е интелгентно и ще се адапира към действията ви и стила ви на игра, така че ще трябва да обмисляте наистина добре действията си.

Тази седмица Frictional публикуваха десет минути геймплей от играта, с които може да придобиете добра представа какво да очаквате. Всички познати елементи от другите игри са тук, заедно с тази наистина грабваща атмосфера. И макар и играта да изглежда като нещо от началото на века или малко по-нататък, то съм убеден, че феновете на жанра ще останат предоволни.

Amnesia: The Bunker е четвъртата игра от поредицата след The Dark Descent от 2010, разработената от Chinese Room A Machine for Pigs и Rebirth (2021), отново на Frictional.