0

Хакери са се възползвали от неприятна уязвимост в сървърите на Asus, което им позволява да инфектират със зловреден софтуер повече от милион компютъра на компанията. Конкретните данни разкриват, че в случая става въпрос за софтуерен бъг на системата за софтуерни ъпдейти. Информацията за този проблем е на експерти по сигурността на Kaspersky Lab. Разследването им показва, че хакерите са предоставяли ъпдейти с инфектирани файлове в периода между юни и ноември 2018г.

По този начин успяват да си осигурят достъп до компютрите, което създава необходимите предпоставки за кражба на лична информация. В официално изявление от Kaspersky Lab уточниха, че не могат да изчислят точния брой на засегнатите устройства, но според прогнозите им жертвите са собственици на поне 1 млн. устройства с логото на Asus. Официален говорител на Symantec също бе категоричен, че компанията им е открила доказателства за наличието на подобен проблем, съобщава Reuters.

Oт Kaspersky Lab вече са информирали Asus и си сътрудничат с експертите на компанията в отстраняването на неприятния бъг. Тайванският производител обеща да направи допълнително изявление по случая, от което вероятно ще разберем колко хора са засегнати и колко време ще им отнеме да се справят със ситуацията. Сегашните действия на хакерите са поредното доказателство как дори и най-големите брандове не са напълно защитени от все по-голямата активност на хакерите.

Има ли извънземни? Астрофизиците твърдят, че има

Предишна новина

Samsung Galaxy A70: 6.7″ дисплей, осемядрен процесор и 4500mAh батерия

Следваща новина

Подобни новини