0

Нова функция на Windows 10 ще улесни потребителите на Android смартфони и персонални компютри – те ще могат да виждат на екрана на РС-то известията от своите мобилни устройства.

Microsoft е на път да изпълни едно от най-желаните от потребителите обещания, свързани с проекта Your Phone. Свежа версия Windows Insider Preview идва с функция за показване на Android известията от смартфона на персоналния компютър.

Ако разреши на приложението да показва известията, потребителят ще може да научава за всяко важно съобщение или друго действие на свой приятел в социалните мрежи, без да ползва смартфона си, направо на екрана на РС-то.

Нещо повече, функцията позволява изтриване на известията – поединично или всички наведнъж – от компютъра, като така те биват премахвани и от смартфона. Не е предвидена възможност за отговор на известията, но въпреки това подобно нововъведение е полезно за приложения като Snapchat и Twitter.

Смартфонът и компютърът се синхронизират безжично – посредством Bluetooth и Wi-Fi. Новата функция вече е достъпна за участниците в програмата Windows Insiders, във версия 1803 (RS4). Тя работи със смартфони под управление на Android 7.0 Nougat или по-нова версия с инсталирано приложение Your Phone Companion, което се сваля от Google Play.

Източник: TechNews.bg

Intel Core от 9-то поколение: до 5 GHz в режим Turbo Boost и поддръжка на Wi-Fi 6

Предишна новина

AMD пуска Ryzen Gold Edition

Следваща новина

Подобни новини