Ново геймплей видео на The Talos Principle 2

След като чакаха почти десет години, почитателите на The Talos Principle най-после получиха и първото пълно видео към The Talos Principle 2, което ни беше показано през май по време на PlayStation Showcase. Трейлърът беше синематика, която представа един монументален и пуст свят, криещ своите по-големи и по-малки тайни. А през тази седмица Croteam ни зарадваха и с геймплей видео към The Talos Principle 2, което може да видите по-горе.

Действието на The Talos Principle 2 се развива хияди години напред в бъдещето, когато човечеството е вече изчезнало от лицето на Земята. Намирате се в един град от роботи сред тайнствени мегаструктури и загадки, които ще отговорят на търсенията ви.

„Колкото повече откривате, толкова по-често се сблъсквате с въпроси относно природата на Космоса и смисъла на цивилизацията. Неспазеното обещание за по-добро утре, страхът от това да повторите грешките на човечеството, безпрекословната вярва в разума или отхвърлянето на човечеството като цяло – изборите, които правите и страната, която заемате ще определи посоката на събитията“, гласи анонса на играта.

Горното видео ни представя доста сходни неща от първата игра, като тепърва предстои да видим как изцяло новия тип загадки и ребуси (като например възможността за манипулация на гравитацията и трансфер на съзнанието) ще се съчетаят с основната история и обещаната философска посока на разказа.

The Talos Principle 2 излиза по-късно тази година, като няма конкретна дата за това.