Официални рендери на Pixel 7a

С наближаването на Google I/O 2023, слуховете за пускането на новия смартфон Google Pixel 7a се увеличават все повече и повече. Очаква се предстоящото устройство от среден клас да има сходни характеристики с предшественика си, Pixel 6a.

Скорошен лийк (чрез WinFuture) разкри цветовете и официалните калъфи за Google Pixel 7a. Последните рендери показват, че смартфонът ще се предлага в три цвята – сив, син и бял. Дизайнът на устройството ще наподобява този на Pixel 6a – дисплей на цял екран с центриран ноч и правоъгълен модул на камерата. Виждат се линии отстрани на устройството, а това показва, че може телефонът да има метална рамка. Освен това изтекоха и три калъфа за Google Pixel 7a. Съобщава се, че ще има наличен калъф за всеки цвят на устройството.

Говори се, че Google Pixel 7a предлага 90Hz OLED дисплей с FHD+ резолюция, оборудван с чипсет Tensor G2 и съчетан с 8GB памет и 256GB памет за съхранение. Той ще работи с Android 13, основната му камера вероятно ще бъде 64MP, а предната – 10,8MP. Освен това се очаква устройството да бъде първият достъпен Pixel смартфон, който предлага безжично зареждане.
Слухове за цените на Google Pixel 7a

Смята се, че Google Pixel 7a ще струва $499, това е с $50 повече от неговия предшественик. Със сигутност слуховете и лийковете предизвикаха вълнение сред феновете на компанията, но само времето ще покаже дали Google Pixel 7a ще оправдае очакванията.