0

Epic Games обяви, че след като десетият сезон на Fortnite започне в началото на август, РС версията на играта вече няма да поддържа DirectX 10 видеокарти. Това означава, че само карти съвместими с DirectX 11 или по-висока версия ще могат да подкарват играта.

По този начин се узаконява де факто изискването закрепено в системните изисквания за Fortnite, а именно, че карта с DirectX 11 винаги е била изисквана за пускането на шутъра. В същото време обаче, за да направи Fortnite достъпна с възможно най-голям кръг играчи, студиото тайно предлагаше поддръжка за някои DirectX 10 карти. Но запазването на тази опция явно отнема прекалено много ресурси и Fortnite ще я загуби в края на този сезон.

Ако не сте сигурни дали вашата карта поддържа DX 11 доста вероятно е това да е така. Всяка карта на Nvidia от GForce GTS 450 насетне поддържа стандарта, а при картите на AMD обхватът е още по-голям – всяка карта след пуснататa през 2009 г. Radeon HD 5450 го поддържа.

Промяната се налага, за да могат създателите на Fortnite да отделят повече ресурси за оптимизация на играта вместо да губят време в поддръжка на по-стара технология. Деветият сезон на Fortnite свършва на 1-ви август, така че десетият най-вероятно ще започне ден по-късно.

Източник: Hicomm.bg

Libra криптовалутата на Facebook: възможности и технологии

Предишна новина

Анонс на монитор Gigabyte Aorus KD25F

Следваща новина

Подобни новини

Игри

Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök

Излезна дълго чаканото обновление 1.4.1 за Assassin’s Creed Valhalla, което нанася редица нови характеристики за играта. Самото обновление носи достатъчно по обем вълнуващо ...