Първи геймплей кадри от Silica, новата игра на Bohemia Interactive

Чешкото студио Bohemia Interactive, известни с един от най-трудните тактически шутъри на пазара ArmA, публикуваха в Steam своята най-нова игра – Silica. Очаква се играта да бъде в етап на ранен достъп в Steam в следващите 12 месеца, като през това време цената ѝ ще бъде $19.99, а с излизането на официалната ѝ версия – $24.99.

Silica се явява интересен експеримент за Bohemia, като ще може да играете играта в напълно тактически режим в качеството ѝ на стратегия в реално време или FPS шутър, като представител на някоя от фракциите в играта.

Освен това, в качеството на шутър ще може да изпитате Silica с перспектива на камерата от първо или от трето лице. Версията от ранния достъп ви предоставя достъп до шест големи локации, три основни режима, осем извънземни създания, 11 различни типа превозни средства, пет различни сухопътни класа, мултиплейърни и соло режими. Фракциите тук са три – две човешки – тези на Сол и Сентаури, както и една извънземна – Балтарус.

„Стратегията е водещия режим в Silica, комбиниращ двата жанра в епична битка и тристранен конфликт между отделните фракции. Може да играете като командир, докато приятелите ви са пехотинци или всички заедно да играете в FPS и да оставите командването на изкуствен интелект“, пишат Bohemia Interactive.