Първи кадри от филма по Five Nights at Freddy’s

Аниматроничният ужас на Five Nights at Freddy’s (наричан от почитателите на играта за краткост FNaF) ще направи дебюта си на голям екран и вече имаме първи кадри от него. Краткият тийзър към лентата ни дава представа за атмосферата на филма, която изглежда много сходна с тази от видеоиграта на Скот Коутън.

Споменавайки името на Коутън, то той взема активно участие в създаването му. Коутън е сред сценаристите на филма. Режисьор на Five Nights at Freddy’s пък е Ема Тами, известна с уестърн хоръра от 2018 The Wind. Ролята на Фреди Фъзбеър е поверена на Кевин Фостър (Iron Man, Drag Me to Hell, Jurassic World). Филмът се явява продукция на Blumhouse Productions, а зловещите играчки са създадени от талантите от компанията на Джим Хенсън Creature Shop. Премиерата му е насрочена за 27-ми октомври, като излиза едновременно в американските кина и в Peacock.

Коутън издава първата игра от света на FNaF през 2014, като тя се превръща в мигновен хит. Следват други осем, които се посрещат със забележителен успех от почитателите на жанра. Преди две години Коутън официално се оттегли от гейм индустрията с довода, че иска да посвети времето си на семейството си и странични дейности.