0

Дойде онова време от годината, в което обръщаме поглед назад, за да направим равносметка. Независимо от сериозните проблеми пред всяка една индустрия в глобален план през 2021, игрите, които се появиха в последните 12 месеца бяха не по-малко зашеметяващи от тези, които излязоха преди настъпването на „новото нормално“. IGN се подготвят за своите ежегодни награди за „Игра на годината“, представяйки своите номинации. Ето и десетте заглавия, която медията нарежда като достойни за наградата „Игра на годината“.

Deathloop

Играта на Arkane Lyon използва наглед простичката, но пък идеално работеща идея на „капан във времето“, позната от киното (като например „Денят на мармота“) и литературата. Героят попада в капан във времето и преживява отново и отново един и същ ден, докато не изпълни дадено действие или условие, което го освобождава от своеобразния времеви затвор. Но Arkane развиват идеята почти до съвършенство и мнозина признават именно това.

„Светът на Deathloop е задвижван от незабравим постоянно повтарящ се цикъл, който е изпълнен с множество възможности. Свят, в който дали ще избереш да преследваш осемте си цели с всичката огнева мощ, с която разполагаш или ще използваш стелт подход да се промъкнеш незабелязано, представлява най-основното решение. Всеки нов избор подхранва още едно откритие, като безпогрешната тактика, която елиминира враговете за секунди, пряк път, който ви позволява да опишете обръч около тях или снайпер с безпогрешна точност“, пише Мат Пърслоу от медията.

Forza Horizon 5

„Има безброй неща, които може да правите сами офлайн или онлайн с приятели, което може да изглежда на пръв поглед, като изтощителна задача, ако всъщност Forza Horizon 5 не беше напълно ОК с това, какво сте постигнали – кога и колко бързо. Forza е също така доволна по отношение на това подобрявате ли времената си, както е и с това дали просто карате напред-назад по протежение на плажа, докато слушате „Музика на водата в ре-мажор“ от Гьорг Фридрих Хендел. Това е огромна кутия с инструменти за създадени с любов коли – неразрушими, перфектни във всяко едно отношение и готови за колекциониране, състезания или за това да ги блъскате една в друга, колкото ви душа поиска“, пише в ревюто си за играта Ребека Валънтайн.

Halo Infinite

„Неговата сингъл кампания вдъхва нов живот на сериите, като съчетава по един естествен начин класическия комбат сендбокс с огромния пръстен на Halo, който вие може да изследвате свободно и да внасяте смут, като една великолепна смесица от Halo 1 и Halo 3. Мултиплейърът му вече без притеснения е безплатен, давайки на играчите – нови и ветерани – нещо, от което се оказва, че FPS шутърите се нуждаят неистово: един чисто аренен шутър, който успява да достави повече забава, отколкото някой може да очаква и скъсва връзката си в всякакви модерни недомислици. Като цело, това е един пакет, който възстановява Halo на заслуженото му място в пантеона на видеоигрите и представлява нещо, което никой фен на FPS шутърите не трябва да пропуска“, смята Райън Макафи.

Hitman 3

„С Hitman 3, IO Interactive са създали съвършената игрова площадка, която комбинира в себе си лукс от най-висок клас с изключителна забава. Може да сте крайно ефективен или да се разбеснеете напълно в света на Hitman и Hitman 3 е най-доброто усилие в сериите по отношение на това – където границите в действителност са единствените, които все още не сте прекрачили“ – Мат Ким.

Inscryption

„И ако оставим настрани цялата тази магия, Inscryption представлява фантастична игра сама по себе си – една вълнуваща комбинация от роуглайк игрите с карти, ребуси, които са сходни на тези от типа на „стаите за бягство“ и още толкова много – всичко това, поднесено в един лукаво сладък стил. Няма игра, като тази, излизала преди и няма да има никога подобна. Най-вече защото Мулинс със сигурност ще премине към създаването на нещо откровено щуро и стряскащо ново, отново и отново след това“, убеден е Мичъл Салцман.

It Takes Two

„Ако съществува нещо, което It Takes Two заявява пределно ясно отново и отново в протежение на това кооперативно приключение е, че никой не прави кооператив за двама, както Hazelight Studios“, пише отново Салцман.

Metroid Dread

Ratchet and Clank: Rift Apart

„Истинска демонстрация на възможностите на хардуера на PS5, Rift Apart представя своите четири персонажа (Ратчет, Кларк, Ривет и Кит) да прескачат необезпокоявано от портал в портал, пренасяйки ги към съвършено различни версии на планетите без никакво забавяне – подвиг, постигнат благодарние на супер бързото SSD на PS5“.

Resident Evil Village

„С място на действието, което се развива в крепостен град сходен с тези от Metroid сериите и взаимосвързани пътища, на вас ще ви се наложи да оставите някои от загадките за по-късен етап, което е трудно предвид постоянната оскъдност на запасите и мунициите ви. Моментите на проучване на средата, подготовката за следващата ви битка или просто изгледа на гледките е мястото, където Resident Evil Village блести. С относително кратката си кампания, играта предоставя също така достатъчно добри причини за преиграване с подобрени оръжия и неща за отключване. Deathloop не е единственият цикличен шутър, в който може да се влюбите тази година“, пише Сам Клейборн.

Returnal

Източник: Kaldata.com

Геймърските монитори Huawei MateView GT

Предишна новина

Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök

Следваща новина

Подобни новини

Игри

Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök

Излезна дълго чаканото обновление 1.4.1 за Assassin’s Creed Valhalla, което нанася редица нови характеристики за играта. Самото обновление носи достатъчно по обем вълнуващо ...