Четири игри на Ubisoft влизат в Steam

Ubisoft публикуваха поредната порция свои игри в Steam като част от голямото си завръщане в магазина на Valve. В края на миналата седмица френското студио пусна в платформата Far Cry 6, Rainbow Six Extraction, Riders Republic и Monopoly Madness, предаде PCGamer. Изданието припомня, че компанията реши да се отдръпне от Steam в началото на 2019, когато обявиха, че The Division 2 ще излезе само за Epic Games Store и магазина за игри на Valve. Впоследствие бяха публикувани в EGS и други игри на Ubisoft в лицето на Prince of Persia: The Sands of Time Remake, Far Cry 6, Rainbow Six Extraction, The Settlers и Riders Republic.

В края на миналата година обаче – през ноември – Ubisoft направиха неофициалното си завръщане в Steam. По това време се появиха и страниците на Assassin’s Creed Valhalla, Roller Champions и Immortals Fenyx Rising, а през януари – на Scott Pilgrim vs. The World, The Division 2 и Watch Dogs: Legion.

Появата на четирите нови игри на Ubisoft в Steam се явява любопитен момент, тъй като както подчертава и Анди Чолк от PCGamer, периода, за който въпросните заглавия трябваше да останат в EGS едва ли е отминал и по-скоро Ubisoft са решили да припечелят още малко от архивния си каталог заради по-голямата потребителска база на Steam, независимо от по-големия процент, вземан от Valve. Както знаете магазинът на Epic Games взема едва 12% за себе си от продадена игра, а Steam – между 20 и 30 процента.