Ще бъдат върнати две полезни функции в лентата на задачите в Windows 11

Предварителните версии на Windows 11 скоро ще включват още две функции – възможност за деактивиране на групирането на бутоните в лентата на задачите и показване на имената на прозорците до иконите на приложенията. Към момента функциите са скрити от потребителите, но човек, който тества операционната система, е успял да ги активира.

Потребителят Albacore разкрива в Twitter, откритието си, че Microsoft наближава публичното тестване на опцията “никога не обединявай иконите на приложенията” за лентата на задачите на Windows 11, както и на текстовите етикети за по-лесно идентифициране на приложенията. И двете функции присъстват в Windows 10, така че мнозина ще се радват те да се върнат.

Първоначално в лентата на задачите на Windows 11 липсваше дори основната функция за поддръжка на час и дата за няколко монитора, а потребителите не можеха да плъзгат и пускат файлове и приложения в лентата на задачите. След оплакванията на потребителите тези опции се върнаха и Microsoft дори върна прекия път към мениджъра на задачите, който липсваше в Windows 11. Функциите за деактивиране на групирането на бутоните в лентата на задачите и на текстовите етикети бяха много търсени и събраха над 26 000 гласа в приложението Windows Feedback на Microsoft. Възможността за промяна на размера на менюто “Старт” в Windows 11 също има хиляди гласове.

Наред с други неща, потребителите скоро ще могат да включват секундите в часовника в лентата със задачи на Windows 11 или дори да скриват изцяло часа и датата от лентата със задачи. В момента Microsoft обявява големи промени в Windows чрез новия канал Canary.