0

Наскоро Сатя Надела обеща, че скоро Microsoft ще сподели детайли около най-мащабния ъпдейт на Windows 10 за последното десетилетие. Вече знаем кога ще стане това – компанията обяви специално събитие за 24 юни, което ще повдигне завесата около следващите промени в популярната операционна система, предава Mobile Bulgaria.

Графиката от поканата и по-късно споделената анимирана версия подсказва, че освен промени в интерфейса ни очаква и промяна в името на платформата. Ако се вгледате в прозореца ще видите, че преминаващата през него светлина е само в долната му част и образува числото 11.

И за да е сигурна, че този лек намек не е останал незабелязан, Microsoft публикува и анимиран вариант, в който конфигурацията на двете ленти е добре видима и остава непроменена при движението на сенките по пода.

В допълнение събитието на Microsoft започва в 11 часа (18 часа българско време), което е допълнителна подсказка към името на новата версия. Преминаването към нов номер означава, че компанията е подготвила достатъчно новости, които да оправдаят това.

Вече знаем, че Microsoft работи по мащабен редизайн на Windows 10 с кодовото име Sun Valley, който би трябвало да излезе към края на годината. В него ще са включени и технологии от олекотената версия Windows 10X, чиято разработка беше прекратена наскоро.

Освен визуалното освежаване очакваме и важни промени в работата на платформата, както и нови версии на включените приложения, включително на Windows Store. Microsoft ще се опита да привлече и повече създатели на игри към Windows като обяви драстично намаление в комисионната от продажбата на PC игри.

Източник: Dir.bg

Британски учени успяха да разкрият тайната на възникването на Млечния път

Предишна новина

Ново видео към сагата Total War: Warhammer 3

Следваща новина

Подобни новини