0

Идеята да използваме устройства, които имат 100-мегапикселови камери със сигурност привлича доста потребители. Всъщност това не е футуристична концепция, тъй като вече има модели на пазара с подобна функционалност. Това са впечатляващия дрон Phase One iXM, както и професионалния фотоапарат Phase One XF. Вече знаем, че Canon е единствения производител, който работи над full-frame 100МР сензор за своите EOS R безогледални фотоапарати.

Данни от вътрешни документи на Sony, обаче разкриват, че компанията може да изпревари своя конкурент в премиерата на 35mm full-frame сензор със 100-мегапикселова резолюция. Това означава, че снимките направени с обектива ще са във формат 12288х8192, което представлява еквивалента на 12K видео при високоскоростно цифрово отчитане на 16-битови снимки. Самият сензор ще предлага опция за запис на 6K клипове в 12-битов Pixel Binning режим, предаде TechRadar.

За да постигнат този ефект инженерите на Sony използват няколко “Analog-to-Digital” (ADC) конвертори, които гарантират, че сензора се справя по-добре от обектива на Sony Alpha A7 III. Снимките направени в RAW формат при 100-мегапикселова резолюция ще бъдат твърде големи и ще изискват използването на 1ТВ карти памет. В следващите месеци Sоny ще позволят на другите производители в индустрията да тестват и използват новите 100МР сензори в бъдещите си продукти.

AOC AGON AG272FCX6 – гейминг монитор

Предишна новина

Panasonic LUMIX G90 с 5-осев двоен стабилизатор на образа

Следваща новина

Подобни новини

Фото

Canon EOS 1Dx Mark III

Canon представиха своят нов флагман Canon EOS 1Dx Mark III насочен към спортните фотографи, както и към снимащите дива природа. Всъщност тази топ ...