AMD обяви най-мощните си професионални видео карти Radeon PRO W7000

AMD обяви нова серия графични карти за работни станции Radeon PRO W7000. Моделите W7900 и W7800 са изградени върху високопроизводителната, енергийно ефективна RDNA 3 архитектура на компанията.

Това са първите в света графични карти с усъвършенствания чиплет дизайн на AMD и първите, които поддържат DisplayPort 2.1 за дисплеи от следващо поколение. Графичните карти от серията Radeon PRO W7000 са най-мощните професионални ускорители на AMD към днешна дата, подчертаха от компанията.

Докато Radeon PRO W7900 осигурява до 1,5 пъти по-висока средна производителност от предишното поколение, и двете нови карти имат по-добра производителност на долар спрямо конкуренцията за взискателни професионални и творчески приложения, твърди AMD.

Основните характеристики на серията Radeon PRO W7000 включват:

RDNA 3 архитектура и чиплет дизайн – по-висока производителност и по-голяма ефективност от RDNA 2 архитектурата. Новите изчислителни модули с RDNA 3 споделят ресурси между рендиране, AI и рейтрейсинг, за да предложат приблизително 50% повече производителност при рейтрейсинг на изчислителна единица в сравнение с предишното поколение.

Ускорения с изкуствен интелект и рейтрейсинг второ поколение – новите AI инструкции и повишената пропускателна способност с AI осигуряват над 2 пъти повече производителност от предишната архитектура RDNA 2, докато технологията за проследяване на лъчи от второ поколение осигурява значително по-висока производителност от предишното поколение графични карти.

AMD Radiance Display Engine с поддръжка на DisplayPort 2.1 – поддържа най-високите разделителни способности и над 68 милиарда цвята, поддържа дисплеи с по-висока честота на опресняване в сравнение с архитектурата AMD RDNA 2 и конкурентните предложения. Видео изходите поддържат дисплеи от следващо поколение и опции за конфигурация с няколко монитора, създавайки ултра-потапяща визуална среда.

Сертифицирани за водещите професионални приложения – AMD продължава да работи с водещите доставчици на професионални приложения, за да гарантира, че графичните карти Radeon PRO са изградени за взискателни 24/7 среди и са тествани да отговарят на най-високите стандарти, като балансират между производителност и стабилност.

Графичните карти от серията Radeon PRO W7000 се очаква да бъдат налични в големите търговски вериги през второто тримесечие на 2023 г. Моделът Radeon PRO W7900 ще се предлага на препоръчителна крайна цена $3 999 щатски долара, докато Radeon PRO W7800 ще струва $2 499. Новите професионални графични карти ще влязат в работни станции от OEM-и и системни интегратори през втората половина на 2023 г.