0

Нов геймърски монитор AGON AG272FCX6 на AOC наследява 27-инчовия извит Full HD модел AG272FCX, като предлага повишена до 165Hz честота на опресняване (от 144 Hz преди) и идва на по-достъпна цена.

На геймърите няма да се налага да правят компромис между реакцията на дисплея и качеството на панела, тъй като MVA технологията предлага 1 ms време за реакция, контрастно съотношение 3000:1 и широки зрителни ъгли от 178°/178°.

Грабващият окото дизайн на AG272FCX6 с персонализирано RGB осветяване в задната част заема минимално място на бюрото, има ергономична стойка с настройка на височината и предлага минимална ширина на рамката за лесно създаване на мултимониторни конфигурации.

Поддръжката на AMD FreeSync практически елиминира насичането и накъсването на картината и предлага гладко геймърско преживяване плюс подобрено потапяне в действието и чувството на свързаност с играта, благодарение на извивката с радиус 1800R.

AOC AGON AG272FCX6 представя изцяло ново ниво на поглъщащо геймърско преживяване, особено за феновете на MMORPG, екшън, състезания и симулатори. 27-инчовият MVA панел е създаден с нежна извивка от 1800R и привлича геймърите по-близо до сцената.

Панелът на AG272FCX6 има максимална честота на опресняване от 165 Hz и при използване с AMD FreeSync автоматично настройва честотата на опресняване, така че да пасва на постоянно променящата се кадрова честота на GPU-то и по този начин елиминира накъсването на картината.

Много малкото входно закъснение на сигнала поддържа визуална обратна връзка без видимо забавяне за геймърите. Благодарение на Full HD резолюцията, геймърите могат да изстискат най-доброто от високата честота на опресняване.

При 165 Hz и 1 ms време за реакция, ефектът на замазване при движение е видимо намален, движенията са по-естествени, ръбовете са по-ясни и накъсаността на играта практически изчезва. Контрастното съотношение 3000:1 на MVA панела поразява с дълбоки черни тонове, живи цветове и покритие на 100% от цветовото пространство sRGB.

Тъй като AG272FCX6 е предназначен за геймъри, които се наслаждават да персонализират своите бойни станции с уникални PC кутии с различни размери и форми, както и да добавят периферия с RGB подсветка, мониторът идва с червени, зелени и сини светодиоди на задната страна с акценти във формата на крила и три интензитета на светене.

Персонализацията продължава с напълно ергономичната стойка, която предлага настройка на височината в рамките на 110 мм, както и накланяне, и завъртане. Кабелният QuickSwitch контролер, доставян с монитора, поддържа бърз достъп до игровите режими на AOC (за FPS, Racing или RTS, както и три индивидуални настройки), без нужда от работа с OSD, посредством 5-посочния джойстик в долната част на дисплея.

Дръжката за носене и вградените в стойката удобства за прибиране на кабелите позволяват лесно транспортиране и създаване на по-чисто бюро без кабелна бъркотия.

Чрез използване на функцията AOC Shadow Control на AG272FCX6 геймърите могат да осветяват сенчести и тъмни области или да затъмняват ярки области, за да видят детайли, без да засягат останалата част от изображението.

За да позволи на геймърите да играят в продължение на дълги часове, технологията AOC Flicker-Free намалява трептенето, а режимът Low Blue Light редуцира синята светлина и оттам дискомфорта и умората на очите.

Благодарение на два HDMI порта, един DisplayPort и един VGA вход, както и два USB 3.0 порта, към монитора могат да се свързват множество източници. Звукът може да бъде стриймван през стерео говорителите (2x3W) или насочен през линейния изход за слушалки на гърба.

AOC AGON AG272FCX6 ще бъде наличен на българския пазар през април 2019 г. на препоръчителна крайна цена от 679 лв. с ДДС, уточниха от доставчика.

Ясна е датата на излизане на Wolfenstein: Youngblood

Предишна новина

100МР сензор с 6K резолюция разработват от Sony

Следваща новина

Подобни новини