0

Apple предсатви най-мощния си iPad Pro досега. Топ версията на популярния таблет получава процесора М1, който е собствена разработка на Apple и се използва от някои от компютрите на компанията.

Освен това новият iPad Pro има и още новости. Сред тях е 12,9-инчовият Liquid Retina XDR дисплей. Според Apple той предлага почти напълно реалистично пресъздаване на детайли и цветове.

Новият iPad Pro предлага и доста технологии. Например модел с 5G модул. Освен това iPad Pro ще има версия с до 2ТВ памет и до 16GB RAM. Моделите разполагат още с LiDAR скенер, поддръжка на Thunderbolt и др.

Нова е и функцията Center Stage. Тя оптимизира работата на предната камера, която е с широкоъгълен обектив. Чрез нея iPad Pro може да “следи” движението на потребителя в рамките на обхвата на обектива и автоматично да фокусира и центрира кадъра.

Мощният хардуер на таблета ще го направи конкурент на някои лаптопи. Използването на същия процесор като MacBook и в комбинация с допълнителната клавиатура може да превърне iPad Pro в потенциален проблем за лаптопите на Apple. Компанията обаче смята, че има достатъчно разлики между устройствата.

Продажбите на iPad Pro започват в края на месеца в 32 държави и през втората половина на май в още региони. Цената на 11-инчовия базов модел започва от 799 долара, а 12,9-инчовата версия с 5G започва от 1299 долара.

Apple представи и обновения настолен компютър iMac. Той също използва процесора М1, като ще се предлага в повече цветове. Дисплеят е 24-инчов с 4.5K резолюция. Има и нови камера, микрофони и говорители с по-високо качество. Цените на модела започват от 1299 долара.

Източник: Vesti.bg

Три китайски марки в Топ 5 при смартфоните

Предишна новина

Недостигът на чипове вероятно ще продължи още шест месеца

Следваща новина

Подобни новини