Battlefield 2042 – Season 5: New Dawn излиза на 7 юни

Здрав екшън, множество експлозии и силна драма. Това може да се види в най-новото видео към Battlefield 2042, което анонсира новия сезон в играта. Новият сезон идва с изцяло нова карта, преработена такава, много нови оръжия, както безплатни, така и платени, нови козметики, превозни средства и джаджи. Нанесени са промени по множество аспекти в играта и картите, начина на зареждане на оръжието, завръщане прави системата за управление на отряда, биват преработени редица от сега съществуващите оръжия и начина им на функциониране, появяват се и нови противовъздушни защити, които ще са ви нужни в най-отчаяните моменти на битката.

Новата карта в New Dawn, както е името на сезона, е вдъхновена от Battlefield 4 – Reclaimed. Тя ще ви отведе към чешката провинция и изоставен индустриален комплекс. Гористата местност, която представлява зоната на кацане е идеална за близки боеве, а повалянето на дърветата тук, открива изцяло нови възможности за битка. „Изоставената турбина“ на свой ред е вертикална структура, която ще изисква от вас съвсем различни умения, за което ще помогнат и добавените джаджи и оръжия. Разнообразието в Reclaimed се допълва от огромен бункер и от специалните силози тук. Те ще са идеален фронт за битка с превозни средства и особено с танкове. От друга страна, извисяващите се високо в небето силози представляват чудесна почва за тези от вас, които обичат снайперите и в същото време се явяват огромна опасност за бойците под тях.

DICE са подготвили разбира се и батълпас, който ще ви осигури множество награди (платени и безплатни) и бонуси, оръжия, допълнителни XP точки и козметики. И както обикновено, Electronic Arts посочват, че всички допълнителни обекти, джаджи и оръжия, влияещи пряко на прогреса в играта си остават безплатни.

„Новата зора почти изгря, така че уверете се, че оборудването ви е в изправност и се впуснете в Battlefield 2042 – Season 5: New Dawn на седми юни“, пишат от ЕА в официалния блог на PlayStation, където се състоя и анонса на новия сезон.