0

Canon представиха своят нов флагман Canon EOS 1Dx Mark III насочен към спортните фотографи, както и към снимащите дива природа. Всъщност тази топ камера може да бъде достатъчно удобна на всеки един репортажно или събитийно снимаш фотограф, а защо не и видеограф.

Canon EOS 1D X Mark III е разработен с помощта на отзивите и препоръките, получени от световната общност на фотографите, използващи Canon EOS 1D X и EOS 1D X Mark II, включително престижните посланици на Canon.

Накратко новият флагмански модел на Canon се отличава с подобрено качество на изображението и комуникационни възможности, както и с водещо в класа си серийно снимане достигащо до 20 кад./сек.

AF проследяване и заедно с подобрените ISO характеристики камерата снима „точно в целта“ всеки път. AF сензорът на EOS-1D X Mark III предлага 28 пъти по-висока резолюция в централните точки сравнено с тази на своя предшественик, за да отговори на нуждите на професионалните фотографи от по-голяма точност и и прецизност на фокуса независимо каква сцена се снима.

Споменавайки видеографи по-горе ето и една изкушаваща възможност за тях – фотокамерата поддържа впечатляващ вътрешен запис на 5,5K 12-битово RAW видео – първата фотокамера от серията EOS (с изключение на моделите Cinema EOS), която предлага такава функция – позволявайки на професионалистите да снимат както фотография, така и висококачествено видео.

Сега и малко по-подробно

В конкурентния свят на професионалната фотография няма място за разфокусирани снимки. Възползвайки се от EF байонета, за който са достъпни повече AF обективи, отколкото при всяка друга система, Canon EOS 1Dx Mark III предлага нова система за автоматично фокусиране и сензор. Тази технология на Canon осигурява подобрена стабилност и проследяване.

С новия си AF сензор камерата предоставя 28 пъти по-висока разделителна способност в центъра от своя предшественик и три пъти повече AF точки – 191, като 155 от тях са от кръстосан тип, осигурявайки ненадмината прецизност и давайки на фотографите още по-голям избор от снимки с висока рязкост.

В комбинация със специализирания процесор DIGIC 8 се постига перфектно фокусиране на обектите в по-широк диапазон от светлинни условия – ситуации, при които AF системите с по-ниско качество е възможно да не се справят добре с фокуса.

В допълнение към прецизността на фокусиране при слаба светлина, камерата е идеална за заснемане на обекти с нисък контраст, повтарящи се мотиви, фини детайли и диагонални линии – които преди бяха трудни за заснемане.

Благодарение на ново разработените процесор DIGIC X, 20,1-мегапикселовият сензор, огледално рефлексната система и затвор, Canon EOS 1Dx Mark III осигурява предимство пред конкуренцията, като постига водеща сред топ камерите възможност за снимане със серия от 16 кад./сек.

Оптичният визьор, така важен при заснемане на спортни събития и животни в дивата природа, осигурява на фотографите по-добро наблюдение на обекта с ясен и ярък образ без закъснение.

В режим Live View фотокамерата може да снима серийно снимане от 20 кад./сек. с механичен или електронен затвор с пълно AF проследяване, което още повече разширява творческите възможности.

Тази възможности за серийно снимане, непостижими за фотокамерите на другите производители, са възможни благодарение на усъвършенстваната от Canon огледално-рефлексна система. Благодарение на превъзходната механика на Canon фотокамерата се отличава с почти нулеви вибрации на огледалото, което означава, че огледалата се връщат в позициите си възможно най-бързо и прецизно – насочвайки светлината към AF сензора на камерата за осигуряване на светкавично фокусиране.

Обработка на изображението от ново поколение

Canon EOS 1Dx Mark III е оборудван със сензор от следващо поколение, осигуряващ по-бързо четене на изображението и по-малко шум – посрещайки нуждите на професионалистите за високопроизводителна DSLR фотокамера с ниски нива на шум.

20,1-мегапикселовият “Лайка” формат CMOS сензор предлага и най-широкия ISO диапазон на Canon досега. С разширените настройки от ISO 50 до ISO 819 200, Canon EOS 1Dx Mark III дава още повече свобода на професионалистите за снимане в разнообразни условия.

Професионалистите могат да променят експонацията на снимките при последващата обработка без забележимо усилване на шума в тъмните зони от изображението – по този начин камерата осигурява още по-широк използваем динамичен диапазон в сравнение с предходните модели.

Canon EOS 1Dx Mark III е първата фотокамера на пазара, която използва революционно нов нискочестотен филтър, разпределящ светлинния лъч върху по-голям брой точки, за да се постигнат по-резки изображения с по-висока ефективна резолюция, като същевременно предотвратява ефекта моаре.

Това е и първият модел EOS, който поддържа формат HEIF (високоефективен файлов формат за изображения). Този формат от следващо поколение, базиран на кодека HEVC, позволява 10-битови изображения да бъдат компресирани във файл с размер, еквивалентен на JPEG, но с по-малко влошаване на качеството вследствие на компресирането.

Canon EOS 1Dx Mark III също така използва следващо поколение карти памет CFexpress, осигуряващи скорост на запис, над три пъти по-висока от тази на предходните най-бързи CFast карти, което прави възможно заснемането на серия от над 1000 RAW изображения.

Посрещане на нуждите за висококачествено видео

Благодарение на своите нови сензор и процесор, Canon EOS 1Dx Mark III вече е и най-усъвършенстваният продукт на Canon за запис на видео със сменяеми обективи извън серията Cinema EOS

Фотокамерата предлага 4K пълнокадрово видео и поддържа вътрешен запис в 12-битов RAW формат. Това е първият модел на Canon извън серията Cinema EOS, който поддържа запис на RAW видео, осигурявайки широк диапазон от цветове и тонове, които могат да бъдат извлечени чрез последваща обработка за постигане на изображение с превъзходно качество.

Наред с това с Canon EOS 1Dx Mark III можете да записвате видео и в 12-битов CRM формат с резолюция 5,5K (5472×2886), което осигурява 4K изображение с предискретизация (излишък от детайлност) – удовлетворявайки изискванията на професионалистите за висококачествено видео.

Камерата може също така да записва видео във формат Canon Log Gamma (10-битов HEVC/H.265 файл), предоставяйки на професионалистите множество възможности за редактиране и творчество.

Удовлетворявайки нуждите на професионалистите за бързо предаване на заснетият видео материал, Canon EOS 1Dx Mark III поддържа запис на файлове в MP4 контейнер за бързо прехвърляне на файлове. Нещо повече, това е и първата фотокамера от серията EOS-1, която поддържа функция „Цифров IS за видео“, осигуряваща стабилизиране на образа по 5 оси, компенсирайки широк спектър от движения – екстра, с която разполагат кинокамерите Canon от висок клас, като например EOS C500 Mark II.

Когато използват Canon EOS 1Dx Mark III, Dual Pixel CMOS AF работи в режим в 4K и RAW (с някои уговорки) и в комбинация с функцията „Цифров IS за видео“, професионалистите могат да бъдат спокойни, че записаните кадри ще бъдат добре фокусирани и стабилни независимо от условията или сценария – идеално за импровизации при запис на видео.

Изпращане на съдържание с конкурентна скорост

Съобразен с все по-кратките срокове на работа и с нуждите на професионалистите от безпроблемно и бързо изпращане на съдържание, Canon EOS 1Dx Mark III е първият модел от серия EOS-1, оборудван с вградена Wi-Fi и Bluetooth комуникация.

Wi-Fi връзката може да се използва за прехвърляне към FTP сървър или за свързване чрез EOS Utility, както и за свързване към смартфон.

Bluetooth комуникацията използва протокола Bluetooth Low Energy, осигурявайки постоянна връзка със съвместимо смарт устройство при минимална консумация на енергия от батерията – идеално за продължително снимане.

Приложението Canon Camera Connect осигурява автоматично свързване на Canon EOS 1Dx Mark III към съвместими смарт устройства и поддържа преглед на изображения, споделяне и отдалечено снимане в режим Live View с едно докосване на екрана.

Чрез вградения GPS професионалистите могат да добавят геолокационни данни към изображенията, което е много полезно за пътуващи спортни фотографи и фотографи на дива природа.

Камерата прехвърля данни двойно по-бързо от Canon EOS 1Dx Mark II при използване на вградения Еthernet порт или с новата безжична мрежова карта WFT-E9 (опция). В комбинация с опростеното конфигуриране на мрежата, това оптимизира значително работата на професионалистите.

Разширяване на креативността на професионалистите

Досегашните потребителите на камери от текущата серия EOS-1D ще усвоят с лекота Canon EOS 1Dx Mark III, предлагащ познатата интуитивна навигация и доказана ергономичност.

Тялото, изработено от магнезиева сплав, се отличава със здравината, характерна за Canon EOS-1 серията, и издържа на екстремни климатични условия, разчитайки на надежната си защита от атмосферни влияния.

Снимането с Canon EOS 1Dx Mark III в тъмна или слабо осветена среда е улеснено от осветените бутони – функция, добавена като пряк резултат от отзивите на професионалната общност.

Чрез натискане на специален бутон се включва осветлението на бутоните на фотоапарата, което улеснява намирането им и премахва ограниченията при снимане.

Canon EOS 1Dx Mark III предлага и допълнителен начин за избор на AF точки чрез бутона AF-ON, който позволява на фотографите да превключват AF точките в движение, за да постигат идеалната композиция – улеснявайки допълнително тяхната работа.

Професионалистите могат се възползват и от чувствително подобрената продължителност на работа с батерията – същата LP-E19, която позволява заснемане на 2850 снимки с едно зареждане и намалява риска от пропускане на „мига“ при смяна на батерията.

Използвайки алгоритъм за „дълбоко обучение“ (метод от изкуствения интелект), AF системата на камерата може да разпознава хора в различни спортни ситуации, като ги фокусира светкавично чрез новоразработената усъвършенствана система за проследяване на обекти.

Благодарение на технологията за „дълбоко обучение“ Canon EOS 1Dx Mark III фокусира главата или лицето на обекта – основната точка, към която се насочва човешкото око при наблюдение на изображения – дори в ситуации, когато очите на обекта са покрити от предпазни шлемове или очила.

Този топ флагман разполага с нова настройка „Auto AF Case“, която адаптира AF настройките според особеностите на обекта, опростявайки значително настройването на AF системата – идеално за професионалисти, снимащи обекти, които имат склонност да се скриват зад препятствия.

Източник: Photocafe.bg

MediaTek срещу Qualcomm

Предишна новина

Motorola Razr (2019) ще се продава от 6 февруари на цена от $1499

Следваща новина

Подобни новини

Фото

Panasonic представи LUMIX GH6

Panasonic представя LUMIX GH6 – най-новия водещ модел в серията цифрови безогледални фотоапарати LUMIX G, базирана на системния стандарт Micro Four Thirds. През ...
Фото

Sony ZV-E10 – фотоапарат за влогъри

Новият фотоапарат Sony ZV-E10 APS-C е създаден за влогъри и автори на видео съдържание. Моделът е със сменяеми обективи, предлага функции, специално оптимизирани ...