Elden Ring с над 20 милиона продадени копия

Elden Ring на FromSoftware и Bandai Namco продължава да се продава все така добре. Това става ясно от наскоро публикувания финансов отчет от страна на издателя. През февруари тази година, когато се навърши година от излизането на играта, Bandai отчетоха 20 милиона продадени копия от Elden Ring. От документа, подаден от издателя става ясно, че през последните три месеца хитовото заглавие е добавило допълнително 500 000 продадени копия.

Както знаете, към настоящия момент FromSoftware работят по допълнение към Elden Ring с името Shadow of the Erdtree. Работата по него се предполага, че е започнала преди месец и както разбираме от GamingBolt и скорошен отчет на собствениците на FromSoftware Kadokawa, Shadow of the Erdtree явно няма да излезе скоро. То не е включено в анализа за следващата една година и съдържанието, което компанията ще публикува, което означава на практика, че експанжънът ще се появи след април 2024. Звучи леко нетрадиционно игра да получи първото си допълнение повече от две години след излизането на основната игра.

Elden Ring се явява наследство на Souls сериите и е дело на създателя на едноименните игри Хидетака Миязаки. Играта се радва на огромен успех и признанието, както на геймърите, така и на медиите. Конкретно Shadow of the Erdtree бе анонсиран през март, като малко преди това Elden Ring получи поредното си признание, отнасяйки отличието за игра на годината на наградите DICE.