GTA 6 може да се появи още през следващата година

Слухове за разработката на Grand Theft Auto 6 се носят от 2016 година насам и макар Rockstar Games да потвърди, че играта е в процес на разработка, току-що се повяви най-големия досега намек за това кога ще бъде пусната на пазара: още през следващата година.

Потенциалната дата на пускане на тази вече изключително очаквана игра беше открита в последния годишен доклад за приходите на издателя Take-Two.

Както бе забелязано от IGN, Take-Two прогнозира, че ще спечели огромните 8 милиарда долара нетни приходи от продажби и над 1 милиарда долара коригиран неограничен оперативен паричен поток за финансовата си 2025-та година, която ще започне от април 2024 година до март 2025 година.

Това е огромна сума пари, която надхвърля 5,3-те милиарда долара, реализирани от Take-Two през финансовата ѝ 2023 година, което се дължеше главно на по-ранното придобиване на Zynga, и 3,5 милиарда долара от предходната година.

Компанията заяви, че скокът в приходите ще се дължи на „невероятно стабилен набор от проекти“, които бизнесът е подготвял през последните няколко години.

„През фискалната 2025 година очакваме да навлезем в тази нова ера, като пуснем на пазара няколко новаторски заглавия, които вярваме, че ще поставят нови стандарти в нашата индустрия.“
пише издателството

Не се споменава конкретно GTA 6, но няма съмнение, че играта ще донесе огромни приходи на Take-Two. GTA 5 е продадена в над 180 милиона копия от излизането си през 2013 година, което я прави втората най-продавана игра за всички времена след Minecraft.

Друг намек за появата на GTA 6 в доклада е споменаването на допълнителен ръст на оперативните резултати през фискалната 2026 година. Почти сигурно е, че GTA 6 ще има онлайн елемент като своя предшественик, което обяснява прогнозираното нарастване на приходите.

Take-Two има и други потвърдени игри, включително ново заглавие на Bioshock и Judas на Кен Ливайн, но е малко вероятно те да привлекат над 8 милиарда долара.

Съществуват множество слухове за датите на пускане на GTA 6. Преди няколко години беше съобщено, че играта ще бъде пусната на пазара някъде през следващата година.

През септември миналата година в интернет беше публикувано мащабно изтичане на информация за GTA 6, което включваше десетки видеоклипове с тестови компилации и скрийншоти, резултат от проникване в мрежата от страна на хакер. Това доведе до заливане на интернет пространството от Take-Two с удари за авторски права, а 17-годишният младеж, за когото се предполагаше, че стои зад престъплението беше арестуван.