Honor разработва водещ сгъваем смартфон

Сгъваемите телефони стават все по-популярни. С всеки нов модел, който отговаря на техническите предизвикателства, все повече хора започват да се интересуват от тази технология и съответно нараства броят на производителите, които се надпреварват с нови предложения.

Един такъв производител е Honor – важен играч в индустрията. В скорошно интервю главният изпълнителен директор на Honor, Джао Минг, споделя някои от целите на компанията за пазара на сгъваеми смартфони, заявявайки:

„Honor ще създаде най-здравия и ненадминат сгъваем смартфон“.

Могат ли сгъваемите телефони да станат масови?

През 2019 г. компанията Honor бе силно засегната от наложените санкции от САЩ върху Huawei и не успя да произвежда нови телефони дълго време. Тази ситуация обаче се промени, след като Honor се отдели от Huawei и китайският производител отново навлезе на пазара. Изглежда, че технологията на сгъваемия екран заема важно място сред изследователските и развойните усилия на компанията.

В скорошно интервю Джао Минг, главен изпълнителен директор на Honor, разкри някои от амбициите на компанията относно сгъваеми телефони.

„Honor ще създаде най-здравия сгъваем телефон без конкуренция“, казва той.

Honor има за цел да направи сгъваемите телефони масови, позиционирайки Honor Magic Vs като конкурент на най-добрите водещи устройства. Практичността на това обаче е доста спорна. Предполага се, че е трудно за сгъваемите телефони да станат толкова масови, колкото модели като iPhone 14 или Galaxy S23.

Въпреки това се надяваме, че усилията на компании като Honor ще променят това в бъдеще и ще направят сгъваемите устройства още по-популярни.