Alan Wake 2: 11 Minutes of New Gameplay – IGN First

Изданието IGN в рамките на рубриката си IGN First представи ексклузивно 11-минутно геймплейно видео от психологическата хорър игра Alan Wake II на студио Remedy Entertainment. Припомняме, че в сюжета, докато писателят Алън Уейк пише съдбовна история в Тъмната обител, в градчето Брайт Фолс, за да разследва серия от ритуални убийства, пристига агентът на ФБР Сага Андерсън.

Откъсът, публикуван от IGN, е посветен на Сага. В една от първите мисии героинята пристига в градчето Уотъри, където може да се срещне с герой от друга игра на Remedy – Control, с която Alan Wake II споделя вселена. Видеото започва с проучване на Уотъри – посещение на бар, разговори с местните жители – продължава в “двореца на съзнанието” на Сага (меню за разследване) и завършва в страховития увеселителен парк Coffee World.

Напредването през нивото е съпроводено от потискаща атмосфера и схватки с обладани хора – трябва да прогоните враговете с помощта на факла, а след това да ги нахраните с олово (един от тях сега поема повече от дузина куршуми). Зрителите на новото видео на IGN оцениха дизайнерските находки на Remedy, напрегнатия геймплей и страховитата атмосфера.

“Напомня ми на един модернизиран Silent Hill” – отбелязва Джонатан Матер. В резултат на неотдавнашното отлагане се очаква Alan Wake II да излезе на 27 октомври за компютри в Epic Games Store, PS5, Xbox Series X и S. На другия ден, също заради играта на Remedy, беше отложена премиерата на друга игра на ужасите – Alone in the Dark.