0

Първият смартфон в света – Apple iPhone – навърши 14 години. На 9 януари 2007 г. на конференция по време на MacWorld Стив Джобс обяви пред света създаването на устройство, което, по думите му, „ще промени мобилните комуникации завинаги” – iPhone. Оттогава досега iPhone остава най-популярният смартфон в света.

Пуснато на пазара през юни същата година, устройството бе продадено в над 1,4 милиона бройки до ноември. Списание Time го обяви за „изобретение на годината”, припомня YourStory.

Проектът, който в крайна сметка доведе до развитието на iPhone, започна, когато Стив Джобс помоли екип от инженери да изследват използването на сензорни устройства. Той вярваше, че персоналните компютри и традиционните PDA устройства не са най-добрите възможности за навлизане на пазарите с голямо търсене.

В крайна сметка iPhone съчета най-доброто от всички съществуващи устройства – мобилните телефони, PDA устройствата, носимите музикални плейъри като iPod.

Джобс предвиждаше мобилните телефони да бъдат ключови за достъп до информация и вярваше, че ключът за техния успех е в софтуера. Ключова за успеха на смартфоните се оказа операционната система iOS.

След появата на iPhone през 2007 всяка следваща версия на устройството бе очаквана с огромно нетърпение от потребителите, редящи се на огромни опашки, за да си купят последния хит от фирмата.

Източник: Technews.bg

Microsoft ще връща парите на недоволните от Cyberpunk 2077

Предишна новина

Ново състояние на материята – „течно стъкло”

Следваща новина

Подобни новини