iPhone 16 Pro ще има по-голям екран и перископична камера

Тази година се очаква Apple да представи четири нови модела iPhone, включително iPhone 15, 15 Plus, 15 Pro и 15 Pro Max. Според вътрешни източници, устройствата ще получат нов дизайн, но размерите на екрана им ще бъдат същите като на предшествениците. Смартфонът iPhone 16 Pro, който ще бъде пуснат през 2024 г., ще има, според известния анализатор от TF Securities Минг-Чи Куо, по-голям екран от iPhone 14 Pro и iPhone 15 Pro.

Минг-Чи Куо разкри в публикация в блог във вторник, че iPhone 16 Pro, който се очаква да бъде анонсиран следващата година, ще има малко по-голям дисплей от 6,1-инчовия екран на iPhone 14/15 Pro, което ще му позволи да получи перископна камера, благодарение на повечето пространство вътре в корпуса. Освен това, iPhone 16 Pro Max ще има перископна камера в серията смартфони 2024 г. Според анализатора, доставчик на камера-модулите ще бъде Cowell Electronics. Освен това през март тази година Куо обяви, че в серията iPhone 15 само моделът iPhone 15 Pro Max ще има камера с перископ.

Прогнозата на Куо за размерите на екрана на iPhone беше споделена и от друг индустриален анализатор – Рос Йънг (Ross Young), който написа в Туитър миналата седмица, че iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max ще имат по-големи екрани.