0

Oрганизацията SD Association разкриха повече детайли за новия си стандарт, който се казва microSD Еxpress. Ключовото предимство на платформата е интеграцията на PCI Express и NVMe интерфейсите. Според официалните данни бъдещите microSD карти с новия стандарт ще могат да извършват трансфери на файлове с максимална скорост от 985Мbps. Toва е впечатляващо постижение, тъй като в момента най-бързите SDXC карти могат да го правят с около 270MBps.

Другото предимство на microSD Еxpress е свързано с употребата на NVMe протокола, който се отличава с “усъвършенствани методи за достъп до паметта”. По този начин се спомага и за по-ниска консумация на енергия в смартфоните, които са базирани на новия стандарт. Картите с microSD Еxpress ще могат да се използват и от по-стари устройства, което ще им позволи да се възползват от бързата им скорост на работа, съобщава AndroidHeadlines.

Най-голямa полза от microSD Еxpress ще имат смартфоните с поддръжка за 5G мрежи, тъй като ще могат да достъпват до нужните данни много по-бързо, спрямо сегашните стандарти. Обратната съвместимост с по-старите устройства е добра новина, тъй като ще позволи на много повече хора да се възползват от предимствата на microSD Еxpress. Тази иновация е предназначена не само за смартфоните, но също така за другите умни джаджи, както и за устройствата с виртуална реалност.

Графичните процесори Intel Gen11

Предишна новина

Huawei представи нови модели лаптопи на MWC 2019

Следваща новина

Подобни новини