0

Японската компания Nikon представи официално най-новия си модел фотоапарат, по-малък брат на популярните вече Z6 и Z7. Той идва с по-ниска цена, ниско тегло и е оптимизиран за хора, създаващи съдържание за интернет, снимайки се сами.

Z50 е оборудван с 20.9-мегапикселов CMOS сензор, както и с екран, който се завърта така, че собственикът на апарата може да прави лесно селфита и да снима видео със себе си. За специалната насоченост на фотоапарата подсказва и специалният “Селфи режим”, при който се променят част от настройките и се изключват повече от копчетата, за да не натиснете нещо случайно.

Малкият размер и селфи-насочеността обаче в никакъв случай не прави от фотоапарата по-малко качествен продукт. Той има специална автофокусна система, засичаща до 209 точки и поддържа ISO от 100 до 5100.

Моделът разполага и с възможност за заснемане на 4К видео с 30 кадъра в секунда, както и със 120 кадрово забавено видео в 1080р резолюция. Фотоапаратът работи с всички обективи на компанията, съвместими със Z6 и Z7 (Z-mount system).

Източник: Dir.bg

Microsoft представи лаптопа Surface Laptop 3

Предишна новина

OnePlus представи смартфона OnePlus 7T Pro

Следваща новина

Подобни новини

Фото

Canon EOS 1Dx Mark III

Canon представиха своят нов флагман Canon EOS 1Dx Mark III насочен към спортните фотографи, както и към снимащите дива природа. Всъщност тази топ ...