Nothing Phone (2) ще бъде пуснат през юли

Карл Пей, основателят на Nothing, официално потвърди кога ще бъде пуснат дългоочакваният Nothing Phone (2), както и какъв е капацитетът на батерията му в скорошно интервю.

Изпълнителният директор вече разкри, че предстоящият Nothing Phone (2) ще бъде оборудван с чипсета Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1. А сега Карл Пей потвърди, че устройството ще бъде пуснато на световните пазари през юли 2023 г. по време на интервю за Forbes.

Освен това, основателят добави, че Nothing Phone (2) ще има от 4700 mAh батерия, която е малко по-голяма от 4500 mAh батерията на неговия предшественик.

Интересното е, че Карл Пей също бе попитан за решението на компанията да използва по-стария чип Snapdragon 8+ Gen 1 вместо по-новия Snapdragon 8 Gen 2 за следващото поколение модел Nothing Phone (2). Той отговори, че Snapdragon 8+ Gen 1 е по-оптимизиран чипсет, който вече е получил редица актуализации и че марката дава приоритет на потребителското изживяване. Освен това, по-старият чипсет помага за поддържане на ниска цена за устройството.

Това е цялата информация, споделена от Карл Пей относно предстоящия смартфон. Въз основа на това, което знаем досега, Nothing Phone (2) се очаква да разполага с до 12 GB RAM и 256 GB памет за съхранение. Вероятно ще работи с Android 13 и ще има AMOLED дисплей с FHD+ резолюция, който поддържа 120Hz честота на опресняване.