0

RICOH представиха новата си камера за 360 градусови снимки – RICOH THETA Z1. Тя поддържа разделителна способност от приблизително 23-мегапиксела (6720 x 3360 пиксела) в 360-градусова фотографска снимка и се позиционира като модел от висок клас на серията RICOH THETA, можещи да заснемат сферични изображения в един кадър, давайки на потребителите възможност за приключения, откриване и улавяне на живота в 360 градуса

Тъй като RICOH стартира първата в света 360-градусова потребителска камера през 2013 г., компанията остава в челните редици на тази ново възникваща технология, Японската фирма продължава да я развива и да я превърне в цялостен инструмент за множество дейности и индустрии като виртуалната реалност ( VR), социални медии, бизнес, недвижими имоти и други.. Изключителна функционалност и елегантен дизайн се събират, за да доставят уникални визуализации; безпроблемна интеграция във всеки елемент от ежедневието – бизнес или удоволствие.

RICOH THETA Z1 е водещ модел от тази серия, като RICOH използва висок клас оптични и образни технологии за обработка, култивирани през годините на висококачествено развитие на камерите от предишни поколения, за да преследва най-високата си резолюция и качество към днешна дата. В компактният корпус с добре позната визия може да откриете два 1,0-инчови CMOS сензора със задно осветяване, които позволяват около. 23MP резолюция 360-градусови неподвижни изображения.

RICOH THETA Z1 поддържа разнообразни режими на снимане, като например приоритет на диафрагма, позволяващо на потребителите да правят по-висококачествени изображения, независимо от настройката: на открито, през нощта, на закрито, в тропически плажове или в снежни планински гледки. Освен това е възможно да се заснемат значително гладки и впечатляващи 360-градусови видеоклипове в 4K (3840×1920 пиксела) с 30 кадъра в секунда (fps) благодарение на мощната 3-осна ротационна стабилизация, която стабилизира изображението.

Вграденият в тяло на камерата, 0,93-инчов органичен EL дисплей и функционален (Fn) бутон, дават на потребителите достъп до множество информация с един поглед, включително броя на възможните снимки, настройките на експозицията и други оперативността на самата камера.

В допълнение към JPEG, RICOH THETA Z1 вече поддържа Adobe® DNG формат (RAW), така че потребителите могат да се възползват от професионално редактиране на снимките си. Основните подобрения на производителността са най-очевидни в AndroidTM базираната система отговаряща за управлението на RICOH THETA Z1, която сега предлага гъвкавост в броя разширения, които можете да добавите към камерата чрез инсталирането на допълнителни плъгини.

Цялостната функционалност на RICOH THETA Z1 не само отговаря на високите изисквания на сериозни фотографи, но и предлага оптимална производителност както за професионалисти, така и за любители.

23MP резолюция при създаването на 360-градусови фотографии

RICOH THETA Z1 е оборудвана с два 1,0-инчови CMOS сензора със задно осветяване, едини от най-големите за потребителски 360-градусови камери. Големите сензори спомагат за по-висококачествени снимки дори и при ISO6400, показвайки силата си в нощни и тъмни снимки на закрито.

Обективите използва оригиналната три компонентна технология на Ricoh, която позволява тънко тяло от само 24 мм (с изключение на зоната около обективите), независимо от големия сензор. Новост е наличието на диафрагма с три нива на затваряне съответно: f/2.1, f/3.5 и f/5.6. Това е изключително удобно на места, където има много светлина, а чрез затваряне на диафрагмата, се увеличава разделителната способност по целия кадър. В добавка новите леши изгращдащи обективите са с покрития предпазващи в значителна степен от флеъри и призраци.

Нов алгоритъм за обработка на изображенията и режимите на снимане

Обновен е алгоритъма за обработка на създадените изображения, за постигане на по добри резултати при висока чувствителност с ниско ниво на шум и висока резолюция. Освен това, компенсацията за динамичен обхват (DR) се прави автоматично при нормално снимане, като ефективно намалява прегорелите участъци и тъмните сенки на места с висок контраст и яркост.

RICOH THETA Z1 предлага редица режими на снимане, включително HDR с визуализация, композитно заснемане през зададен интервал, (което може да се използва за астрофотография при на звездни пътеки), и многократно снимане, което може да прави непрекъснати снимки с до 19 различни настройки.

Висококачествени 4K 360-градусови видеоклипове

Камерата разполага с 3-осна ротационна стабилизация, която използва докато записва видеоклипове, за да създаде превъзходна стабилизация на изображението. Това позволява да се заснемат гладки 360-градусови видеоклипове с висока разделителна способност с размери 3840 x 1920 пиксела, еквивалентни на 4K и 30 кадъра в секунда (кадъра в секунда).

Може да изберете режими за снимане от типа на: автоматична експозиция с приоритет на диафрагма (Av), автоматична експозиция с приоритет на затвора (Tv), автоматично определяне на ISO чувствителност (ISO), както и ръчно управление (M) за по-прецизни видео настройки.

RICOH THETA Z1 има 4-канален микрофон вграден в корпуса и, който поддържа 360-градусов пространствен аудио запис. Записването на многопосочен звук, включващ хоризонтални и вертикални посоки, прави възможно възпроизвеждането на звука докато гледате видеото, както е било в средата, където е заснето самото видеото. Това осигурява по-реалистично удоволствие от създаването на потапящо VR видео съдържание и гледане на видеоклипове на големи екрани.

Интуитивен потребителски интерфейс на основното тяло

Камерата има 0.93-инчов OLED информационен дисплей, намиращ се в долната част на основното тяло. Така с един поглед може да се види актуална информация относно режим а снимане, ниво на батерия, ISO чувствителност и други характеристики.

Добавен е нов бутон (Fn) който може да превключва между различни „страници“ на дисплея, за по-цялостен преглед на наличната информация, както и за превключване между нормално заснемане и самоснимачка, превключване между три плъгина и превключване на безшумен режим.

Настройките за заснемане от смартфон могат да бъдат запаметени като мои настройки в камерата.

Добавяне на RAW файлов формат

В допълнение към съществуващия JPEG формат, ще може да се снима и в RAW (Adobe® DNG), като файлове могат да бъдат запаметени в паметта на камерата. Благодарение на нов пъгин RICOH THETA Stitcher, създаден да се имплементира в Adobe® Photoshop® Lightroom® Classic CC, ще могат да се „съшиват“ изображенията и ще бъде предоставено безплатно.

След обработка на файлове, записани като RAW, плъгинът може да се използва за генериране на сферични изображения, при които шевовете са невидими. Подробности за зенитните корекции, корекциите на посоката и дистанцията на бода могат да се променят свободно. По този начин ще се повиши още повече качеството на създадените сферични панорами.

Разнообразие от начини за споделяне

Потребителите могат директно да публикуват 360-градусови сферични изображения, заснети с помощта на камерата във Facebook или да ги качат на специалния уебсайт theta360.com и да ги споделят в социални мрежи като Twitter и Tumblr. Уникални изрязани изображения могат да се споделят и с Instagram. Също така е възможно да изпратите заснети сферични видеоклипове в 360-градусов канал в YouTubeTM и изображения в Google MapsTM.

RICOH THETA Z1 има възможността да и се инсталира приложение за „отдалечено възпроизвеждане“ за 360-градусово видео. Това ще позволи на съвместими безжични дисплеи, да възпроизвеждат на 360-градусови неподвижни изображения и видео данни, съхранени в камерата, позволявайки на зрителите да се наслаждават на впечатляващи 360-градусови видеоклипове на големи дисплеи или мултимедийни прожектори директно от камерата.

Здрав и луксозен дизайн

Камерата използва лека и здрава магнезиева сплав за материалите на корпуса. Това не само осигурява здравина, която може да издържи на тежка употреба, но и отливането на текстура на повърхността дава усещане за лукс, подходящо за модела от висок клас.

За по-голяма дълготрайност гнездото за прикрепяне към статив е направено от здрав метал. Освен това USB конектора използва стандарта на USB 3.0 от следващо поколение (Type-C), за да осигури още по-бърза скорост на трансфер. Формата е симетрична отгоре-надолу, така че може да бъде вмъкната по един или друг начин.

Други характеристики

  • Може да записва с висока скорост на затвора до 1/25000 секунди
  • Вътрешна памет с голям капацитет от около 19 GB, която може да побере около 2400 броя изображения (JPEG)
  • Приложението THETA + може да се използва за редактиране на неподвижни изображения и експортиране на файлове с изображения за печат
  • Двойна комуникация чрез Bluetooth® и безжичен LAN
  • Лесна безжична връзка от основните приложения за смартфони (скоро ще бъде пусната)
  • Новият плъгин „Снимане с изместване на времето“ ще позволява на потребителите да избегнат присъствието си в кадър (насрочено за пускане през март)

12-годишен ученик сглоби домашен ядрен реактор

Предишна новина

Геймплей видео към The Occupation

Следваща новина

Подобни новини

Фото

Panasonic представи LUMIX GH6

Panasonic представя LUMIX GH6 – най-новия водещ модел в серията цифрови безогледални фотоапарати LUMIX G, базирана на системния стандарт Micro Four Thirds. През ...
Фото

Sony ZV-E10 – фотоапарат за влогъри

Новият фотоапарат Sony ZV-E10 APS-C е създаден за влогъри и автори на видео съдържание. Моделът е със сменяеми обективи, предлага функции, специално оптимизирани ...