Samsung представи 49-инчовия извит монитор Odyssey OLED G9

Samsung анонсира новия свръхширокоформатен 49-инчов геймърски монитор Odyssey OLED G9 (модел G95SC). Устройството е със съотношение на страните 32:9 и поддържа разделителна способност от 5120 × 1440 пиксела.

В основата на Odyssey OLED G9 стои извитият OLED-панел с технология за подсветка Quantum Dot, радиус на кривината от 1800R, 240Hz честота на опресняване и 0,03ms време за реакция. Мониторът е оборудван с процесора Neo Quantum Processor Pro, който отговаря за работата на основните му функции. За екрана на Odyssey OLED G9 се използва типичната яркост от 250 cd/m2, сертификация DisplayHDR True Black 400 и поддръжка на технологиите за синхронизация AMD FreeSync Premium Pro и VESA Adaptive Sync.

Мониторът е оборудван с вградения игрови хъб Gaming Hub, осигуряващ достъп до популярните гейминг услуги Nvidia GeForce Now и Xbox Game Pass. А благодарение на вградения Wi-Fi модул, мониторът може да се използва без свързване към компютър. Устройството е с функции за смарт-ТВ, които ви позволяват да гледате любимите си телевизионни предавания чрез лични стриймингови услуги и е оборудван с функция за гласово управление.

Сред изведените външни конектори, в Odyssey OLED G9 са предвидени по един DisplayPort 1.4, HDMI 2.1 и micro-HDMI 2.1. Екранът е получил още USB-хъб с един низходящ и един възходящ USB-конектор. Производителят също така посочва, че мониторът е оборудван с два високоговорителя с мощност от 5 W всеки, RGB-подсветка и стойка, позволяваща промяна на ъгъла на екрана.

От 12 до 25 юни мониторът Samsung Odyssey OLED G9 ще бъде наличен за предварителни поръчки на цена от $2199. Производителят предлага закупуване на монитора през официалния си онлайн-магазин. Ако поръчката е направена до 26 юни, клиентът получава от Samsung и карта с подарък $250.