0

Едновременно с представяне на пълнокадровата безогледална камера a7S III, японската компания Sony обяви и първите в света карти памет CFexpress Type A. Новият фотоапарат има два слота, всеки от които поддържа карти SDXC/SDHC и CFexpress Type A.

Sony въвежда на пазара два модела CFexpress Type A карти – с капацитет съответно 80 GB и 160 GB, които идват с наименования CEA-G80T и CEA-G160T. Картите се отличават с много високи скорости. В режим на записи те достигат 700 MB/s, а при четене – поддържаната скорост е 800 MB/s.

Оборудван с новата карта, Sony a7S III може да прави серийни снимки, съхранявайки поред до 1000 фотографии във формат RAW, и да снима видео с резолюция 4K при кадрова честота 120 fps.

В описанието на картите памет производителят набляга на доброто топлоотвеждане при работа с големи данни на висока скорост, както и на механичната здравина на картите. Те са защитени по стандарта IP57.

За работа с картите CFexpress Type A японската компания предлага устройство MRW-G2, което е съвместимо също с карти SDXC и SDHC и поддържа UHS-I и UHS-II. Наличен е и интерфейс USB 3.2 Gen2, сигналите от който са изведени на порт USB Type-C.

Картите памет на Sony във формат CFexpress Type A и устройството за работа с тях ще станат достъпни на пазара през септември 2020 г. на препоръчителни крайни цени от 230 евро за модела CEA-G80T, 440 евро за CEA-G160T и 140 евро за MRW-G2.

Източник: Technews.bg

Microsoft преговаря за поглъщане на TikTok

Предишна новина

Samsung представи Galaxy Note 20 и Note 20 Ultra

Следваща новина

Подобни новини