0

Sony представиха компактният фотоапарат RX0 с акцент върху функциите на екшън камера, които предлага и го превръщат в конкурент на популярните GoPro модели. Компанията изглежда не се е отказала от този сегмент и сега реализираха официално премиерата на актуализирана версия, която се казва Sony RX0 II. Дизайнът е идентичен и голяма част от подобренията са свързани с хардуера. Така например екшън камерата е оборудвана с нов 15.3-инчов мегапикселов CMOS сензор, който е с големина от 1 инч.

Според официалните данни на Sony скоростта на затвора достига до 1/32000, като е предвиден и Burst Mode режим за продължително снимане със скорост от 16 кадъра в секунда, съобщава TheVerge. Устройството се възползва от предимствата на новия Sony BIONZ X процесор и също така е оборудвано с Zeiss Tessar T 24mm F4.0 широкоъгълен обектив с минимално фокусно разстояние от 20 сантиметра. По този начин Sony RX0 II е подходящо решение и за снимане на селфита.

Светлочувствителността ISO варира между 80 и 12800, като устройството е в състояние да заснема 4K видео със скорост от 30 кадъра в секунда. Компанията е предвидила и специален Slow-Motion режим на работа, който забавя кадрите до 1000 кадъра в секунда. Мобилно приложение ще позволи на потребителите да управляват едновремeнно до пет различни броя на Sony RX0 II. Официалните продажби стартират преди края на април. Цената ще е от порядъка на $700.

Huawei представи новите P30 и P30 Pro смартфони

Предишна новина

AMD EPYC подсилват системата на NTT Data

Следваща новина

Подобни новини

Фото

Canon EOS 1Dx Mark III

Canon представиха своят нов флагман Canon EOS 1Dx Mark III насочен към спортните фотографи, както и към снимащите дива природа. Всъщност тази топ ...