0

Sony представиха компактният фотоапарат RX0 с акцент върху функциите на екшън камера, които предлага и го превръщат в конкурент на популярните GoPro модели. Компанията изглежда не се е отказала от този сегмент и сега реализираха официално премиерата на актуализирана версия, която се казва Sony RX0 II. Дизайнът е идентичен и голяма част от подобренията са свързани с хардуера. Така например екшън камерата е оборудвана с нов 15.3-инчов мегапикселов CMOS сензор, който е с големина от 1 инч.

Според официалните данни на Sony скоростта на затвора достига до 1/32000, като е предвиден и Burst Mode режим за продължително снимане със скорост от 16 кадъра в секунда, съобщава TheVerge. Устройството се възползва от предимствата на новия Sony BIONZ X процесор и също така е оборудвано с Zeiss Tessar T 24mm F4.0 широкоъгълен обектив с минимално фокусно разстояние от 20 сантиметра. По този начин Sony RX0 II е подходящо решение и за снимане на селфита.

Светлочувствителността ISO варира между 80 и 12800, като устройството е в състояние да заснема 4K видео със скорост от 30 кадъра в секунда. Компанията е предвидила и специален Slow-Motion режим на работа, който забавя кадрите до 1000 кадъра в секунда. Мобилно приложение ще позволи на потребителите да управляват едновремeнно до пет различни броя на Sony RX0 II. Официалните продажби стартират преди края на април. Цената ще е от порядъка на $700.

Huawei представи новите P30 и P30 Pro смартфони

Предишна новина

AMD EPYC подсилват системата на NTT Data

Следваща новина

Подобни новини

Фото

Panasonic представи LUMIX GH6

Panasonic представя LUMIX GH6 – най-новия водещ модел в серията цифрови безогледални фотоапарати LUMIX G, базирана на системния стандарт Micro Four Thirds. През ...
Фото

Sony ZV-E10 – фотоапарат за влогъри

Новият фотоапарат Sony ZV-E10 APS-C е създаден за влогъри и автори на видео съдържание. Моделът е със сменяеми обективи, предлага функции, специално оптимизирани ...