Star Wars Outlaws: 10 минути геймплей

Както бе обещано, издателят Ubisoft и разработчиците Massive Entertainment (Avatar: Frontiers of Pandora, поредицата The Division) организираха представянето на своето екшън приключение с отворен свят Star Wars Outlaws на изложението Ubisoft Forward от 12-ти юни.

Да напомним, че събитията в Star Wars Outlaws се развиват между пети („Империята отвръща на удара“) и шести („Завръщането на джедаите“) епизод на филмовата сага, а играчите ще влязат в ролята на „хитрия злодей“ Кей Вес, напомнящ Хан Соло.

В рамките на 10 минути от новото шоу Кей „се промъква“ в сграда на престъпния синдикат, попада в престрелка, бяга със спийдър, бива проследена, лети в космоса с кораба си и избягва преследвачите си в хиперпространството.

Екшънът в Star Wars Outlaws по своята кинематографичност най-много напомня на Uncharted: незадължително (но полезно) прикритие със скрити преследвания, престрелки с прикриване, преследвания с кука и въже, високоскоростни преследвания.

В битките Кей разчита на бластер с множество режими на стрелба, но домашният ѝ любимец Никс може да донесе на господарката си по-голямо (но за еднократна употреба) оръжие. Попадналите в капан врагове могат да бъдат отвлечени, преди да открият огън (поне това се случва в демото).

Геймърите и зрителите бяха приятно изненадани от представлението (над 21 000 харесвания срещу 1 300 нехаресвания). За някои качеството на Star Wars Outlaws изглеждаше подозрително високо.

„Трудно ми е да повярвам, че това е игра на Ubisoft. Изглежда прекалено добре“, се вижда в някои коментари.

Star Wars Outlaws ще излезе през 2024 г. за PC, PS5, Xbox Series X и S. Обещават ни оригинална история с възможност за избор в диалога, нови и познати планети за изследване, система за репутация, безпроблемно пътуване в космоса и битки със звездни кораби.