Steam спира поддръжката за Windows 7 и Windows 8 през 2024 г.

Steam вече няма да поддържа операционни системи Windows 7, Windows 8 и Windows 8.1 от 1 януари 2024 г., обяви Valve. За да продължите да играете игри или да използвате приложения през Steam, ще трябва да актуализирате до по-нова версия на Windows. След тази дата Steam Client вече няма да работи на по-стари версии на Windows OS. Причината? Това е Google Chrome.

В страница за поддръжка на Steam Valve обясни, че „Най-новите функции в Steam разчитат на вградена версия на Google Chrome, която вече не работи на по-стари версии на Windows.“ Valve също така предупреди, че „бъдещите версии на Steam ще изискват функции на Windows и актуализации за защита, налични само в Windows 10 и по-нови версии.“

Хардуерното и софтуерното проучване на Steam за февруари разкри, че само малък процент от играчите всъщност използват по-старите версии на операционната система. Сумирането на процентите за Windows 7, 8 и 8.1 показва, че само 1,86% от потребителите на Steam идват от засегнатите операционни системи. Така, че вижте старите щайги на които цъкате нещо от младежките години и вземете мерки да продължите да го правите.