0

Intel са известни като най-големият производител на процесори за компютри, но също така инвестират в разработването и на много други технологии. През последните години голям интерес предизвикват Intel Optane модулите на компанията. Всъщност под това име не се крие нов вид RAM или NAND флаш памет, а хардуер, който предлага нещо средно между тях. Новите модули на Intel функционират като кеш памет между RAM и твърдите дискове и осигуряват бърз достъп до файлове и програми.

За разлика от RAM паметта, обаче Intel Optane не изтриват информацията, когато компютъра бъде изключен. Сега компанията обяви, че обединява две от най-сериозните си иновации в тази сфера в технологията Intel Optane Memory H10. Благодарения на нея можем да очакваме навлизането на много по-бързи SSD дискове за лаптопи, класически десктоп устройства, както и компютри от типа “всичко в едно”, съобщава SlashGear. От компанията потвърдиха, че Intel Optane Memory H10 ще са налични в стандартния M.2 форм фактор.

Teхнологията предлага съчетание между Intel Optane и Quad Level Cell (QLD) 3D NAND памет в един модул, което ще увеличи осезаемо скоростта на SSD-тата. Според първоначалните прогнози ще може да отваряме два пъти по-бързо документи, като времето за стартиране на игри ще бъде редуцирано с цели 60%. Подобрението при мултитаскинг с множество отворени приложения и прозорци, както и при възпроизвеждане на мултимедия ще достигне до 90%. Intel Optane Memory H10 модулите ще са достъпни до края на тримесечието във 256GB, 512GB и 1TB версии.

Археолози откриха в саркофаг 2500-годишна мумия на жрец

Предишна новина

Acer TravelMate P6: До 20 часа работа на батерия

Следваща новина

Подобни новини