Ubisoft представиха първи геймплей на Assassin’s Creed Mirage

По време на PlayStation Showcase, Sony и Ubisoft представиха първи геймплей кадри към Assassin’s Creed Mirage, следващата игра от популярните игри на френското студио.

Assassin’s Creed Mirage беше потвърдена от Ubisoft в края на миналата година заедно с други заглавия от поредицата и амбициозна визия за бъдещето на сериите с името Infinity. Конкретно Mirage се описва като по-кратка от новите заглавия от света на асасина (тя ще е с продължителност от 15-20 часа) и идва като поклон пред миналото на поредицата. Фокусът в Mirage ще е стелт елемента и ще ви отведе към Близкия изток.

Като цяло 2022 и първата половина на 2023 не са най-успешните за Ubisoft. По-рано тази година студиото публикува отчет, от който стана ясно, че растежа в продажбите на компанията не са такива, каквито се е очаквало да бъдат. Това провокира Ив Гийемо да обяви мерки по затягане на коланите, включващи освобождаване на служители, свиване на разходите, забавянето на игри и пълната отмяна на други. Но бъдещето пред Ubisoft съвсем не е толкова мрачно. Освен, че игрите от архивния им каталог, като The Division 2 и Rainbow Six Siege, се радват на постоянен интерес, през февруари Ubi обявиха, че цели девет заглавия от света на Assassin’s Creed ще излязат в средносрочен план. Освен това, Ubisoft планират да увеличат значително екипите, работещи по сериите.