0

YouTube обяви нови, по-строги мерки, срещу разпространението на обиди и реч на омразата във видеопортала. Вече ще се премахват всякакви клипове, които обиждат хората по различни признации.

Видеопорталът ще изтрива всякакви клипове, които обиждат хората заради раса, пол, сексуална ориентация или отправят заплахи към някого. Това ще се прави дори и когато тези неща са завоалирани или намекнати. Правилата ще се прилагат спрямо всички и без значение дали въпросните думи са насочени към известна личност, политик или обикновен човек.

YouTube ще следи и поведението на създателите на съдържание. Ако открие, че тяхното поведение продължава да е обидно или нарушаващо добрите норми, то тези създатели на съдържание ще бъдат наказани допълнително, като това включва спиране на възможността им да печелят пари от реклами. Това наказание ще се прилага дори и само при намеци без да има реални оплаквания.

Очаквано съобщението на YouTube предизвика остри реакции сред потребителите и създателите на съдържание. Те започнаха да разпространяват хаштага #YouTubeIsOverParty или “Парти за края на YouTube”. Този хаштаг се използва винаги, когато видеопорталът обяви непопулярни мерки.

Източник: Dir.bg

Redmi K30: 5G смартфон със Snapdragon 765 и 120 Hz дисплей

Предишна новина

Sekiro: Shadows Die Twice е игра на годината за 2019

Следваща новина

Подобни новини